[CHIA SẺ] MẸO LÁI XE Ô TÔ CỰC HAY CHO TÀI MỚI

Có những mẹo lái xe ô tô rất hữu ích, nhất là cho những người mới biết hoặc đang tập lái xe. Ở đó, kinh nghiệm lái xe được diễn đạt qua những câu văn vần đầy dí dỏm và dễ nhớ.

Dưới đây là những câu cửa miệng của cánh tài xế lâu năm. Hoặc khi các bác học lái các thầy cũng chia sẻ những câu này cho các học trò của mình. Nhưng khi lấy được tấm bằng thì các tài mới lại quên.

Đây là những kinh nghiệm lái xe vô cùng hữu ích.

1. Giấu đầu hở đuôi
Khi tránh xe ngược chiều, nhiều khi ta đánh lái vào (hơi gấp) thì đuôi lại văng ra, nhất là xe có đuôi dài.

2. Đầu xuôi đuôi lọt
Nếu có một khe hẹp, một khi ta đã lách được qua 2 gương là yên tâm phía sau sẽ lọt (tất nhiên đừng đánh lái). Các xe tải thì ko áp dụng được bài này vì thùng hàng nhiều khi to hẳn ra.

3Tiến bám lưng, lùi bám bụng
Đây là bài để các cụ tiến tiến lùi lùi trong các ngõ hẹp, qua cổng, góc tường v.v.. Lưng ở đây phải hiểu là phía thân xe ngược với hướng cua, còn bụng thì ngược lại.

4. Lên số nào, xuống số đó
Đây là bài đi đèo dốc. Cũng không nhất thiết phải xuống đúng số khi lên, nhưng câu này nhắc nhở lái xe không khi nào được đi số cao hoặc về mo khi thả dốc dài.

5. Chó tránh đầu, trâu tránh đít
Cách tránh động vật ở trên đường. Khi bị giật mình, chó thường chạy quay đầu lại, còn trâu bò thì cứ lừ lừ tiến.

6. Côn ra, ga vào, phanh tay thả
Thao tác khi bắt đầu khởi hành

7Lên số lấy đà, về số vù ga
Là thao tác đổi số

8. Bỏ ga, qua thắng
Thao tác thường trực khi lái xe. Chân phải khi không dùng để nhấn ga phải ngay lập tức chuyển sang để hờ lên bàn đạp phanh, sẵn sàng xử lý tính huống tiếp theo

9. Đi chậm côn trước phanh sau, đi nhanh phanh trước côn sau an toàn
Thao tác lái xe khi đi chậm và đi nhanh.

10. Nhất chạng vạng, nhì rạng đông
Những thời điểm nguy hiểm khi lái xe. Ban ngày, mắt đang quen ánh sáng mạnh, lúc chạng vạng, mắt chưa quen, ánh đèn pha chẳng thấm vào đâu, do vậy đi tầm này phải rất cẩn thận. Còn tảng sáng ngoài chuyện có người đi chợ sớm thì quan trọng là: nhiều lái xe chạy đêm, tầm đó hay bị ngủ gật.

11. Lơ tốt còn hơn lái tồi
Ám chỉ khi chạy đường xa, vai trò của anh phụ lái này đôi khi rất quan trọng. Chẳng hạn, khi lái xe chính có biểu hiện buồn ngủ, với kinh nghiệm của 1 người lơ tốt, anh ta lập tức nhắc nhở ngay. Nhiều khi có anh ta mà hành khách thoát hiểm trong gang tấc.

12. Mưa tránh trắng, nắng tránh đen
Tức là trời mưa thì nên tránh chỗ nào trắng trắng vì đó dễ là vũng nước. Khi trời khô ráo tránh khu vực thẫm màu vì có thể là bãi phân trâu bò.

13. Ba (giây) xanh thì bỏ, ba (giây) đỏ thì đi
Khi đến ngã tư, gặp đèn xanh còn một vài giây thì tốt nhất dừng lại không nên phóng nhanh cho kịp qua vì dễ bị mấy tay lái cắt ngang khi đèn chưa xanh đã khởi hành. Ngược lại, thấy đèn đỏ, chờ hết giây hẵng đi.

14. Tài già căn non, tài non căn già:
Các bác tài lái lâu năm thường có kỹ năng lái hơn người mới cầm vô-lăng.

15. Làm tớ thằng khôn hơn làm thầy thằng dại
Áp dụng vế 1 vào lái ôtô thì tuyệt. Mỗi khi các bác đi sau một xe khác, nếu xe đó là một tài già, đi đứng cẩn thận chuẩn chỉnh thì chỉ cần bám đuôi là ngon. Còn đi sau ông nào hoặc lái mới, thi thoảng phanh đột ngột thì giật mình lắm, hoặc lái mới lờ đờ cũng rất mệt. Còn gặp mấy ông đi ẩu cũng chẳng theo được.

16. Chồng tổ lái, vợ gà mái nuôi con
Nói lên hậu quả đau lòng của việc đua xe, chạy ẩu của các bác tài đạp quá chân.

17. Ra đường sợ nhất công nông
Nên tránh xa các xe tính năng an toàn thấp.

18. Nhanh một giây, chậm cả đời
Khi tham gia giao thông, mỗi người nên nhường nhịn nhau một chút, đi chậm từ tốn hơn… sẽ hạn chế tối đa tai nạn cho mình và cho mọi người.

19. Côn ra, ga vào
Ý muốn nhắc nhở cánh tài xế mới chú ý chân ga & chân côn.

20. Xuống phà xe trước người sau, lên phà người trước xe sau an toàn
Nhắc nhở các bác tài về ý thức khi lên xuống phà, có nhiều bác coi thường việc này.

21. Tránh voi chả sấu mặt nào
Khi gặp mấy con khủng long (xe công, xe tải, xe buýt, taxi…) thì tránh xa tí.

22. Ga liền côn nháy mấp máy chân phanh
Cách sử dụng và phối hợp ga, côn, phanh khi lái xe trên đường

23. Đã uống thì ko lái, đã lái thì ko uống
Nếu không muốn ăn gà khoả thân.

24. Đổ kéo, méo gò
Khi đậu thì kéo thắng tay, chỉnh thẳng vô lăng khi đậu, tránh đậu xe bánh trước méo.

25. Đổ xăng tránh nắng
Khi đi đổ xăng không nên đổ vào buổi trưa, vì trời nóng xăng co lại, lượng xăng vào bình sẽ nhiều hơn, đồng nghĩa tiền cũng nhiều hơn. Nên đổ xăng vào buổi sáng, chiều hoặc tối.

26. 2 nháy 2 bên, xoa không, chống có
Kinh nghiệm hỏi đường. 2 nháy đèn pha để hỏi, Xoa xoa tay là không có, ngón cái hướng lên trên hoặc ra phía sau là có xxx

27. Em ơi nước cạn bình khô rượu
Nhớ châm nước bình, nếu hết nước bình là xong phim.

28. Chuồng rộng thì tiến cho nhanh, chuồng hẹp khó quá mời anh đi lùi
Khi đậu xe thì cứ lấy câu 28 trên mà dùng.

29. Quan sát xa, xử lý sớm
Lái xe chú ý khoảng cách an toàn. tầm nhìn an toàn phải từ 50m trở xuống.

30. Cố tránh + cố vượt ẩu = Quá cố
Khi lái xe không nên thể hiện, tai nạn luôn đến bất ngờ, không ai thấy trước được.

31. Yêu xe như con, Quý xăng như máu
Khi làm nghề tài xế thì phải luôn luôn chăm sóc xe thật kỹ như xe mình, vì đó là chén cơm.

32. Muốn đi thì chuyển sang Đê (Drive). Đến khi dừng tạm thì rê sang Nờ (Neutral). Lùi lại phi thẳng lên Rờ (Reverse). Chán không đi nữa thì Pờ – Pắc kinh (Parking)
Hướng dẫn cách sử dụng số tự động đúng cách.

Hộp số tự động
Ký hiệu hộp số xe tự động

33. Tài già, Dép rọ, Kính cong, Đến quãng đường vòng còn phải ngớt ga
Vào cua chớ nên nhấn ga dù là tài già.

34. Xăng – Dầu – Nước – Điện
Khi đi xa nên nhớ kiểm tra 4 điều này.

35. Sai một li đi một dặm/ Một chút bất cẩn, ân hận cả đời
Có những quyết định tức thời nhưng chưa kịp cân nhắc sẽ rất dễ xãy ra tai nạn.

36. Ăn đi trước lội nước theo sau
Đi trước đến quán ăn sẽ có chổ mát (đi theo đoàn). Còn lúc qua khu ngập nước thì nên chạy phía sau, do xe phía trước rẻ nước nên đi sau sẽ an toàn.

37. Đánh răng, rửa mặt, thêm nước, kiểm dầu, vòng quanh đá vỏ
Qui trình lái xe đường dài các tài mới nên học hỏi tài già.

38. Lên ngựa chẳng vội chạy ngay, để cho máy nổ nhiều giây hãy vù
Khi nổ máy, nên để máy nóng ở nhiệt độ 40 thì mới bắt đầu lăn bánh.

39. Đi trời mưa to, bật đèn hazard (cảnh báo nguy hiểm)
Khi đi trên cao tốc, trên đường. Nếu gặp mưa to, tầm nhìn hạn hẹp các bác tài nên bật đèn để cảnh báo cho xe phía sau nhìn thấy, vừa an toàn cho mình và cho mọi người.

40. Lên dốc thì phải lấy đà; Về số thì phải vù ga giữa chừng
Cách phối hợp để xe chuyển động được khỏe và không bị giật.

Nguồn: Internet

 

 

 

9.805 thoughts on “[CHIA SẺ] MẸO LÁI XE Ô TÔ CỰC HAY CHO TÀI MỚI

 1. Jesseaxole says:

  Аксессуары – важная часть любого наряда. Они могут сделать простой наряд более дорогим и элегантным. Ожерелья и серьги являются наиболее распространенными типами аксессуаров, но кольца, браслеты и часы также могут рассматриваться как аксессуары.

  «Не могу дождаться того дня, когда я стану соучастником твоего успеха, а не твоей проблемой». — Фрэн Лебовиц
  Важность этих аксессуаров не только для эстетики, но и для [url=https://dybr.ru/blog/irabeauty/4701814]прическа на мероприятие [/url]. Они часто используются для защиты владельца от солнца, чтобы держать его в тепле или прохладе, держать его волосы на месте или чтобы они не испачкались от соприкосновения с землей.

  Предметы, которые обычно классифицируются как аксессуары: украшения, аксессуары для волос, кошельки и сумки, часы, браслеты и кольца, солнцезащитные очки, ремни, сумки и кошельки, обувь , носки и одежда

 2. Josephgumma says:

  Все мы знаем, что [url=https://beatyblog.my-free.website/blog/post/1993121/3c0b876b3bbf4eeea5dcfc980d660076]гипоаллергенная косметика для глаз[/url] является частью повседневной жизни многих женщин. Но какие существуют типы макияжа и какой из них подходит для дневного времени?

  Тип макияжа, подходящий для дневного времени, называется «дневной макияж». Он отличается от ночного или сценического макияжа цветом, текстурой и покрытием. Цвета дневных теней для век часто светлее, чем те, которые используются в ночное время.

  Основа также имеет тенденцию быть легче, и у нее меньше шансов иметь полное покрытие. И, наконец, тушь для ресниц имеет тенденцию быть водостойкой, потому что она предназначена для того, чтобы оставаться на коже во время наших повседневных действий, таких как физические упражнения или выполнение поручений.

 3. mang chong tham hdpe says:

  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no back up. Do you have any methods to prevent hackers?

 4. Michaelmic says:

  Instagram hashtags are essentially a method of categorizing and labelling your content. They also assist Instagram provide your content to users who are relevant.
  In their simplest form the hashtags you choose to use are the basis for search results on the Explore page of Instagram:

  However, it doesn’t stop there. So, [url=https://anotepad.com/notes/5hs3e8ye]instagram blog buttons[/url] can also be used as an indicator to Instagram’s algorithm. Instagram algorithm, which means it is able to categorize your content and recommend that it be shown to users it believes is likely to be of interest.
  Then… Are Hashtags still work in 2022 on Instagram by 2022?

  Hashtags have been at the center of debate particularly in light of Instagram’s recent suggestion to use 3 and 5 hashtags (more on this later).
  As Instagram gradually shifts to the semantic search engine, it opens an entirely new realm of possibilities in the search engine’s ability to find content – meaning that the words you use in your captions, or the subjects that you include in your posts will be searchable as well.

  However, despite these significant technological advancements, hashtags still function on Instagram. When paired with a solid content strategy, they could produce amazing results.
  Are you ready to download the complete download of Instagram hashtags? Take a look at our YouTube video guide right now:

 5. Olin Gottke says:

  Thank you for some other informative site. Where else may just I am getting that kind of information written in such a perfect approach? I’ve a challenge that I am simply now working on, and I’ve been at the look out for such information.

 6. Robertciz says:

  Брови – это обрамление вашего лица. Они могут сделать ваши глаза больше и четче.

  Брови – это обрамление вашего лица. Они могут сделать ваши глаза больше и четче. Вы можете заполнить брови карандашом или пудрой, чтобы придать им более полный вид. Но если вы хотите более естественный вид, вы можете использовать тушь для бровей или гель для бровей, чтобы причесать их на месте, сходить на курсы для девушек в Минске.

  Я считаю, что [url=https://beatylaws.sitey.me/blog/post/1993184/dd08c8bd98da41c1a62ff4fb961b93be]долговременная укладка бровей обучение [/url] — важная часть бьюти-рутины любой женщины, но не только для женщин! Мужчины также могут получить пользу от заполнения бровей, используя такие продукты, как наполнитель для бровей и карандаши, которые соответствуют цвету их волос, или они могут использовать гель для бровей, чтобы ухаживать за бровями и поддерживать их опрятный вид в течение всего дня!

 7. Michaelshuch says:

  Instagram hashtags are essentially a method of categorizing and labelling your content. They also assist Instagram provide your content to users who are relevant.
  In their simplest form the hashtags you choose to use are the basis for search results on the Explore page of Instagram:

  However, it doesn’t stop there. So, [url=https://stockhouse.com/blogs/instagram-blog-for-new-come-users/august-2022/how-do-instagram-hashtags-work]instagram photos blog when discussing[/url] can also be used as an indicator to Instagram’s algorithm. Instagram algorithm, which means it is able to categorize your content and recommend that it be shown to users it believes is likely to be of interest.
  Then… Are Hashtags still work in 2022 on Instagram by 2022?

  Hashtags have been at the center of debate particularly in light of Instagram’s recent suggestion to use 3 and 5 hashtags (more on this later).
  As Instagram gradually shifts to the semantic search engine, it opens an entirely new realm of possibilities in the search engine’s ability to find content – meaning that the words you use in your captions, or the subjects that you include in your posts will be searchable as well.

  However, despite these significant technological advancements, hashtags still function on Instagram. When paired with a solid content strategy, they could produce amazing results.
  Are you ready to download the complete download of Instagram hashtags? Take a look at our YouTube video guide right now:

 8. JosephFut says:

  Стиль – это личный способ одеваться или представлять себя. Это результат уникального дизайна человека, и он всегда будет отличаться от стиля других людей. Есть много способов определить стиль, но обычно это означает, как кто-то одевается. Стиль можно определить по-разному, но обычно это то, как кто-то одевается. Это их личный дизайн, и он всегда будет отличаться от стиля других людей.
  Есть много способов определить стиль, но обычно это означает, как кто-то одевается.

  Когда дело доходит до [url=https://demcra.com/r/post/1041438_]правила нанесения гель лака[/url], нет никаких правил. Важно найти баланс, который лучше всего подходит для вас.Вы можете сходить на курсы девушек в Минске и узнать там всю интересующую информацию. Вы можете сочетать принты и цвета как тонким, так и смелым образом.
  А если вы хотите быть смелым, попробуйте сочетать разные принты с разными цветами.

 9. Leonardpaupe says:

  Instagram hashtags are essentially a method of categorizing and labelling your content. They also assist Instagram provide your content to users who are relevant.
  In their simplest form the hashtags you choose to use are the basis for search results on the Explore page of Instagram:

  However, it doesn’t stop there. So, [url=https://artmight.com/user/profile/692461]womens fashion beauty empowerment bold blog instagram[/url] can also be used as an indicator to Instagram’s algorithm. Instagram algorithm, which means it is able to categorize your content and recommend that it be shown to users it believes is likely to be of interest.
  Then… Are Hashtags still work in 2022 on Instagram by 2022?

  Hashtags have been at the center of debate particularly in light of Instagram’s recent suggestion to use 3 and 5 hashtags (more on this later).
  As Instagram gradually shifts to the semantic search engine, it opens an entirely new realm of possibilities in the search engine’s ability to find content – meaning that the words you use in your captions, or the subjects that you include in your posts will be searchable as well.

  However, despite these significant technological advancements, hashtags still function on Instagram. When paired with a solid content strategy, they could produce amazing results.
  Are you ready to download the complete download of Instagram hashtags? Take a look at our YouTube video guide right now:

 10. Football Wordle says:

  Aw, this was an incredibly nice post. Taking a few minutes and actual effort to produce a good articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 11. Petersam says:

  Накладные ресницы уже давно стали одним из основных продуктов в индустрии красоты.

  Это отличный способ получить более густые ресницы и сделать ваши глаза выразительными.
  Перед тем, как [url=https://demcra.com/r/admin/1041553_]как сделать массу для шугаринга [/url], важно подготовить область вокруг глаз, удалив макияж и кремы для глаз, которые у вас есть. Это гарантирует, что клей лучше прилипнет и не будет раздражать кожу. Затем нанесите клей на полоску ресниц и подождите, пока он высохнет, прежде чем наносить их на глаза.
  Крайне важно, чтобы вы наносили тонкий слой клея только на полоску накладных ресниц; в противном случае они не будут хорошо держаться на ваших натуральных ресницах, что может вызвать раздражение или даже привести к аллергической реакции.

 12. BryanRok says:

  Основное внимание в этом разделе уделяется советам о том, как [url=https://beauty2.sitey.me/]добавить новогоднюю шапку на фото онлайн[/url] для вашей прически.
  Он включает в себя список вечерних платьев с кружевными рукавами и черных платьев с кружевными деталями.

  Одним из наиболее важных факторов, которые следует учитывать при выборе вечернего платья, является тип вашей прически.
  Если у вас короткие волнистые волосы, то вы захотите надеть что-то со свободной юбкой или расклешенным низом. Если у вас длинные прямые волосы и вы хотите что-то более формальное, тогда вам следует поискать вечернее платье с кружевными рукавами или черное платье с кружевной отделкой.

 13. Dulcie Zumbo says:

  I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 14. best broker for trading says:

  I am no longer certain the place you are getting your information, however goodtopic. I needs to spend some time studying much more or understanding more.Thanks for wonderful info I was on the lookout for this information for my mission.

 15. gia luoi b40 says:

  ImcPoker merupakan Situs Poker Online, Agen Poker yang menyediakan permainan seperti BandarQ, DominoQQ, Bandarkiu untuk taruhan Judi Poker dan Poker Online terbaik di IMCPOKER.COM

 16. ao thun dong phuc says:

  ➡️ถอนไม่จำกัดครั้ง 💯➡️ฝากขั่นต่ำ 1 บาท➡️มีแอดมินดูแล24ชั่วโมง➡️ไม่ต้องโยกเงินให้เสียเวลา💸💸➡️รับทุกธนาคาร 🏧📲ฝากถอน ทำรายการไม่เกิน10วินาที

 17. www.domkottedj163.ru says:

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.I will make sure to bookmark it and come back to read more of youruseful information. Thanks for the post. I will definitely return.

 18. Hanoicomputer says:

  scoliosisAsking questions are actually good thing if you are not understandingsomething fully, however this post provides pleasant understanding even. scoliosis

 19. Amado Muninger says:

  Inhaltsbereich Attractive. Ich bin gerade über Ihren Weblog gestolpert und habe in Beitrittskapital behauptet, dass mir Ihre Blog-Posts eigentlich gefallen erhalten haben. Wie auch immer Ich werde Ihre Feeds abonnieren und sogar ich erreiche, dass Sie ständig schnell darauf zugreifen.

 20. My review here says:

  I’m truly enjoying the design and layout of your blog.It’s a very easy on the eyes which makes it muchmore pleasant for me to come here and visit more often.Did you hire out a developer to create your theme?Fantastic work!

 21. felicidad digital says:

  Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few ofthe pictures aren’t loading properly. I’m not sure why butI think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsersand both show the same results.

 22. online casino says:

  Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say
  I really enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?
  Thank you!

 23. xxx mom And son says:

  Hello There. I discovered your blog using msn. That is an extremely neatly written article.

  I’ll be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info.
  Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 24. Gizmo Space says:

  I’m curious to find out what blog platform you’re
  utilizing? I’m experiencing some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more safe.
  Do you have any suggestions?

  Feel free to visit my blog: Gizmo Space

 25. Georgetrork says:

  Blogs – this is where we start, since blogs are commonly considered to be the “root”, or bottom of any venereal media campaign.
  In all probability, [url=https://fairwindscrossfit.com/the-wisdom-of-the-trees/#comment-423956]personal blog name ideas for instagram[/url] will count up headliner to your position and on life industry perception. Blogs can be integrated with social media platforms and unvarying consent to you to beget your tweets or Facebook posts unexploded on your blog.

  Identical downside to blogs is the scarcity to be as frank to readers and customers as possible. Your readers wishes apprehend if your sedulousness understanding is dissemble if you put too much priority upon yourself.
  This applies to both you and [url=http://oderalon.net/home/viewtopic.php?f=116&t=72696&p=250822#p250822]instagram post vs blog post price[/url]. It is noted to observe blogs updated regularly, but this can be time-consuming.
  This is something you should ruminate on before creating a institution blog. At the close – sime usefull links:
  [url=http://betterstitleandsettlement.com/what-to-expect-at-appraisal-and-closing-appointment-during-covid-19#comment-52889]dog with a blog francesca capaldi instagram[/url]
  [url=https://www.cargomotors.co.za/get-an-mba-if-you-want-to-get-ahead-in-business/#comment-354744]automatically noitify instagram facebook and twitter of your blog posts[/url]
  [url=http://oderalon.net/home/viewtopic.php?f=116&t=72696&p=250780#p250780]personal blog instagram username ideas[/url]
  [url=http://www.evctrading.com/uncategorized/hello-world/?unapproved=9619&moderation-hash=2e47ade1223f462167d0e000ef7f98bf#comment-9619]blog posts on instagram pc[/url]
  [url=http://fredfort.fr/me-contacter/?unapproved=32539&moderation-hash=8c1080b8859d841ab26358eb8957cb85#comment-32539]how to upload instagram posts as blog posts fast wordpress[/url]
  [url=http://pedoman.ddp.esaunggul.ac.id/capaian-pembelajaran/?unapproved=13070&moderation-hash=a00c2a04a5caaac2b1c973955f594fa2#comment-13070]what is a personal blog on instagram[/url]
  [url=https://kiosfinefoods.com/home/product/whole-chicken/#comment-178688]instagram page show as personal blog[/url]
  [url=http://lib_harg_18.hilk.zabedu.ru/forums/topic/%d0%b2%d1%8b%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9-%d0%b2%d0%b5%d0%b1-%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%83%d1%80%d1%81-vse-chasti-filmov/page/6/#post-68432]jenns blah blah blog instagram[/url]
  [url=https://femmabiotic.rs/en/the-importance-of-vaginal-probiotics-for-adolescents/#comment-50097]grow instagram blog[/url]

 26. slot gacor says:

  My brother recommended I may like this website.
  He was totally right. This submit truly made my day.
  You can not consider just how much time I had spent for this info!

  Thanks!

 27. slot gacor hari ini says:

  Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
  I must say you’ve done a very good job with
  this. In addition, the blog loads extremely quick for me on Safari.
  Excellent Blog!

 28. کپسول اکسیژن says:

  Definitely believe that that you said. Your favorite
  justification appeared to be at the net the easiest factor
  to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about issues that
  they plainly don’t know about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the
  entire thing with no need side-effects , folks could take a signal.
  Will likely be again to get more. Thanks

 29. homeandlovingit says:

  182126 977934Hello Guru, what entice you to post an write-up. This article was extremely intriguing, specifically since I was searching for thoughts on this subject last Thursday. 818619